Vi ste ovdje: Održavanje

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

E-mail Ispis PDF

Prije prvog korištenja korisno je pelene oprati na programu hladnog pranja. Na taj način pamuk od kojeg su izradene imat će još veću moc upijanja.

UPOTREBA
Beba će dnevno zaprljati u prosjeku 8 pelena. Ako imate primjerice 25 komada; 8 cete koristiti, 8 cete prati i staviti na sušenje, a 8 ćete tijekom dana zaprljati. Tako Vam pelene do pranja stoje najviše 24 sata.

Upotrebu pelena bitno olakšavaju Mioliners papirići za pelene. Oni omogućavaju vlazi prolazak u pelenu, ali sprječavaju njezin povratak. Zadržavaju stolicu, čime se štiti pelena i olakšava upotreba ( ispiranje). Biorazgradiv je i možete ga je baciti u odvod.

ODLAGANJE

Zaprljanu pelenu isperite pod mlazom vode i dobro ocjedite. Bitno je da se do pranja ne posuši ( radi lakšeg uklanjanja mrlja) pa ju odložite u zrakonepropusnu vreću, kantu, ili direktno u perilicu. Tu će čekati do pranja.

PRANJE
Platnene pelene peru se u običnom ciklusu pranja na temperaturi 60°C s minimalno deterdženta. Pretjerano korištenje deterdženta potrebno je izbjegavati jer postoji mogućnost da se pelene ne isperu dobro, a deterdžent može iritirati kožu.
Nije preporučljivo koristiti omekšivac za rublje jer on smanjuje moć upijanja pelena.
Povremeno ih možete i otkuhati.

Pazite na centrifugu, preveliki broj okretaja povećava uništavanje materijala.

Pranje znatno olakšava upotreba ekološke Vervita 02-ion lopticu jer osigurava odlično pranje sa min. deterdženta i omekšivaća. Njezinom upotrebom pelena će se sigurno dobro oprati i biti meka.

Loptica štiti nježnu bebinu kožu od iritacija koje mogu nastati radi ostataka tragova deterdženta na pelenama nakon pranja, a ima i antibakterijska svojstva koja eliminiraju bakterije i gljivice. Neutralizira klor iz vode i čuva vesele boje rublja.

Čuva perilicu iznutra... pere rublje bez ostavljanja naslaga, a “magnetizirana” voda rastvara kamenac... ušteda energije... manje kvarova

SUŠENJE
Oprane pelene najbolje je sušiti na Suncu ( unutrašnjost pelene okrenuti prema Sunčevim zrakama pa će izblijediti eventualne mrlje). Sušenje u sušilu za rublje smanjuje moć upijanja pelene (djeluje kao omekšivač) a osim toga i ubrzava uništavanje materijala.

TRAJANJE

Ukoliko se budete pridržavali uputa i pazili da ne oštećujete materijal nepotrebnim otkuhavanjem, viskokim centrifugalnim okretajima i visokim temperaturama u sušilicama, pelena će ispuniti svoju svrhu, a to je osigurati bebi ugodno, sretno i zdravo pelenaštvo i odvikavanje do druge godine života!