Vi ste ovdje: Zašto platnene pelene?

Alternative flash content

You need to upgrade your Flash Player

Get Adobe Flash player

E-mail Ispis PDF

Dragi roditelji,

Nadamo se kako će tekstovi na stranici razjasniti sve nedoumice koje eventualno imate o upotrebi platenenih pelena. Ukoliko ima još nešto što nas želite pitati, slobodno nas kontaktirajte...
Vjerujemo kako ćete i Vi prepoznati sve prednosti platnenih pelena i pridružiti se obitelji zdravih i sretnih platneno pelenaša!

Natura platnene pelene su zdravije za bebu, olakšanje za kućni budget i bolje za okoliš!!

Jeftinije

Platnene pelene čak su do 4 puta jeftinije za korištenje zajedno sa održavanjem od jednokratnih pelena, što čini uštedu od minimalno 5.000,00-7.700,00kn

Drukerima su podesive u tri razlicite veličine i u dubinu i u širinu, pa ćete istu pelenu koristiti za bebu od njezinog rođenja, pa sve dok je u pelenama.

Izračunajte sami!

Za dvije godine korištenja potrebno vam je 20-25 platenenih pelena za bebu do odvikavanja, ili više od 5 000 jendokratnih pelena.

platnena pelena cca 90,00kn/kom x cca 22kom =2000,00kn,

jednokratne pelena cca 1,50 kn/kom x 5.000kom=7.500,00kn

Minimalna ušteda u prve dvije godine 5.000,00kn!!!!

Osim toga jednokratni pelnaši, ostaju u pelenama i do tri godine, za razliku od pletnenih koji se do druge godine već odviknu od pelena. Tako se ušteda povećava na dodatnih 2.700,00kn ( 1,50kn/kom x 5kom/dnevno x 365 dana) u trećoj godini pelenaštva.

Što ukupnu minimalnu uštedu povećava na 7.700,00kn!!!!

Zdravije

Upotrebom platnenih pelena potpuno izbjegavate rizik od pelenskog osipa jer u Naturi ne dolazi do pregrijavanja pelene, kao što je slučaj u jednokratnim pelenama, budući je napravljena od 100% pamuka i u njima bebina koža diše.

U njoj ne izlažete bebinu kožu dodiru s kemikalijama koje sadrže jednokratne pelene, a od onih kojima se postižu visokoupijajuća svojstva do nekih u tragovima koje su čak visokotoksične: NATRIJEV POLIAKRILAT, superupijajuća tvar koja se u kontaktu s vodom pretvara u gel. Može se naći u obliku komadića poput mekanih kristalića na bebinoj guzi – kod nekih beba izaziva alergijsku reakciju, nastavlja upijati vodu do 100 puta svoje težine i na odlagalištima; upija tekućinu i iz bebine kože i isušuje je; izbačen je iz proizvodnje tampona jer aktiviran određenom bakterijom izaziva sindrom toksičnog šoka; ako ga beba proguta više od 5 grama može biti smrtonosan.
DIOKSIN je nusprodukt izbjeljivanja celuloze klorom, a nalazi se u tragovima i u pelenama. Jedna je od najtoksičnijh tvari koje je proizveo čovjek. Sastojak je bojnih otrova, povezan je s defektima pri rođenju, spontanim pobačajima, genetskim promjenama i kancerogen je.
TBT je kemikalija koja se smatra zagađivačem okoliša. Visokotoksična je, prodire kroz kožu i ima učinak sličan hormonima; šteti imunološkom i hormonalnom sustavu; povezuju je s kasnijom sterilnošću kod dječaka, bolestima bubrega, te pojavom astme.

Lako i rano odvikavanje: djeca se oko 6 mjeseci ranije odvikavaju od platenenih pelena jer osjećaju vlažnost, te prije nauče povezati svoje fiziološke potrebe s posljedicom.

Ekološki

Platnene pelene neusporedivo manje zagaduju okoliš!
Za razgradnju jednokratne pelene potrebno je nekoliko stotina godina, a nakon jedne bebe ostaje min 800kg otpada za razgraditi. Što iznosi 32.000 tona otpada u Hrvatskoj svake godine. (40.000 novorođene djece x 800kg otpada po djetetu)

Za proizvodnju 5.000 komada, koliko ćete najmanje potrošiti za jedno dijete potrebno je 1.600 litara sirove nafte, te 78.000 litara vode.

Zašto Natura platnene pelene?

Jednostavnost upotrebe

Natura platnena pelena oblikom je prilagođena bebi, ne treba ju peglati i presavijati. Izgledom i jednostavnošcu upotrebe podsjeća na jednokratne, ali je za razliku od njih zdravija, jeftinija i ekološki prihvatljiva.

Vrhunski 100% prirodni materijali

Natura platnena pelena izađena je od 10 slojeva vrhunskog 100% pamučnog pletiva renomiranih proizvođača dječje konfekcije iznimne mekoće i izvrsne moći upijanja.

Karakteristika pletiva je u njegovoj elastičnosti, tako da i nakon puno pranja (i bez omekšivaća) pelena ostaje mekana, a materijal se ne oštećuje savijenjem, što je čest slučaj kod tkanja (npr. flanela) pa osigurava odlično upijanje i dugotrajno korištenje.

Natura pelena podešava se kvalitetenim drukerima i u dubinu i u širinu, tako ćete istu pelenu koristiti od rođenja, pa skroz do kraja pelenaštva!

Anatomski oblik

Natura pelene anatomski su oblikovene u suradnji sa pedijatrima, pa koristeći njih nećete trebati dodatne proizvode, ako što su pelene za široko povijanje. Osiguravaju ispravan položaj kralježnice, te nesmetano kretanje bebe. Ima potrebnu dubinu i širinu, što osigurava da sadržaj ostaje u peleni do presvlačenja.

Hrvatski proizvod!

Natura pelene proizvode se u Hrvatskoj.

Bebe ne mogu birati, ali možete Vi. Izaberite Natura platnene pelene!